Ny gadget

Som de fleste andre store og små gutter er jeg interessert i tekniske duppeditter, og her er min siste, nemlig en portabel høyttaler.

Leste en test i DinSide om en høyttaler som kalles Zone Box, i kommentarfeltet fikk jeg vite att dette egentlig var en rebranding av en høyttaler produsert i Kina under navnet KingOne K5. Videre også att noen hadde kjøpt den i Thailand til ca 1700 Baht(ca 320 kr). Det skjerpet min interesse da jeg var i Thailand når jeg leste testen fra DinSide. En test som forøvrig fikk terningkast 5 og betegnelsen anbefalt produkt i DinSide, les testen her.

Så noen uker senere tok jeg turen innom Panthip i Bangkok som er en stor IT butikk med mye snadder for oss gadget interesserte. Lette litt rundt der før jeg fant et par butikker som hadde den utstilt, så jeg gikk inn i en butikk og spurte litt om den. Selgeren sa imidlertid kjapt att det var kommet en ny utgave fra samme produsent som var bedre men til samme pris. Hvor mye koster den da spurte jeg? 1500 Baht sa selgeren. Ok sa jeg og tok den nye modellen nærmere i øyesyn.

Dette er ikke Bose

Som man ser av bildet har de klistret på en Bose logo noe som det selvfølgelig ikke er  Testet lyden på denne i butikken og lyden var egentlig ganske bra så jeg bestemte meg raskt for et kjøp. 1500 Baht var en ganske grei pris så jeg gadd ikke å prute heller, i norske kroner tilsvarte det ca 280,- Det er også et symbol for NFC på den, noe som den heller ikke hadde selv om selgeren påstod det hehe.

Tilkoblingsmuligheter

Som man ser kan det kobles til forskjellige enheter via en standard 3,5 mm aux inngang eller med blåtann i tillegg kan det også settes inn et micro sd kort for å høre på mp3 filer. Opplading skjer med en standard mini usb kabel, samme som mange mobiler og nettbrett bruker. Iflg spesifikasjonene skal den kunne spille av i ca 8 timer før den trenger lading. Kjenner også att det er en viss tyngde på høyttaleren noe som ofte er et tegn på att den kan spille høyt og bra.

Jeg har også en annen reisehøyttaler som jeg har brukt lenge: Logitech UE Mobile Boombox og sammenlignet med den er denne som kalles Smart Music 1+1 litt større og tyngre fysisk og den spiller høyere og har mer bass. I tillegg er den også mye billigere enn min gamle Boombox, så alt i alt er jeg veldig fornøyd med min nye høyttaler fra Kina  Tror jeg skal sette meg ut på balkongen og slappe av med litt musikk nå 

Her er litt flere bilder

3 Comments

 • Ladeporten heter mikrousb, ikke mini. Mini er en annen plugg 🙂
  Denne høyttaleren går også under navnet Kingone K5, og de ligger på ca 300 kr inkl frakt fra HK på ebay. Ser ut til å være et greit kjøp.

  Reply
  • Okay, da mini eller mikro same same but different 😉

   Den var et greit kjøp, eneste som irriterer meg er om jeg skal bruke bluetooth så piper den vel høyt før den blir paret med den andre enheten.

   Lyd og batterikapasitet er jeg godt fornøyd med.

   Dette er en litt annen utgave enn Kingone K5, denne går under navnet Smart Music 1+1

   Reply

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.