Lexus CT200h 2012 modell

Kjøpte meg ny bil tidligere i år og gikk for et nytt merke denne gang, nemlig Lexus. Ikke testet eller kjørt Lexus tidligere, men visste jo at de står for kvalitet, driftssikkerhet og eksklusivitet. Og det stemmer 🙂

Lexus CT200h

Er så langt veldig fornøyd, har nok halvert mitt tidligere drivstofforbruk som jeg hadde på S80èn. Ct200h er jo en relativt liten bil på 4,32m så jeg merket stor forskjell på hvor lett det var å lukeparkere med denne kontra gammelvolvoen som var ca 4,9m lang. Min modell har ikke parkeringssensorer, men ryggekameraet er gull verdt.

Min bil er vel en basisutgave, men de er i utgangspunktet bra utstyrt så jeg er fornøyd. Den er hel og grei utvendig og innvendig. Minimal bruksslitasje, kmst. var bare 94.000 når jeg fikk den registrert på meg i april i år.

Lyst og fint interiør, seter i Alcantara.

Bilen er liten og kompakt, litt sportslig oppsatt understell og kjekk å kjøre både på korte og lengre turer. Blir ikke sliten, gode seter.

Bagasjerommet er ikke så veldig stort, men har også et ekstra oppbevaringsrom under som gir plass til litt ekstra tilbehør.

Bilen har den tradisjonelle 1,8 liters drivlinjen som man også finner i Toyotamodellene Auris og Prius. Dvs 136Hk og CVT girkasse. Dette er også min første hybridbil så det var litt uvant i starten, men ble fort vant til det. Man blir faktisk litt påvirket av det, og jeg finner meg selv i å kjøre ofte så økonomisk som mulig 😉 Og det er jo en fordel med dagens alt for høye drivstoffpriser.

Jeg har ført en liten logg over forbruk siden 1 juni i år og snittet er pr dd 0,59 l/m. Da er det hovedsakelig kjøring i Oslo og omegn + en tur/retur Sunnmøre. Det kunne jo vært artig å høre andre sine forbrukstall på sine modeller med samme drivlinje, legg gjerne igjen en kommentar under posten her. Kjekt med litt tilbakemeldinger ihvertfall.

Oppdatering 07.05.24
Bilen ble solgt i dag, på tide å gå elektrisk 🙂 Mer om det i en ny post.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.